Postzegels - Postzegelhandel Franco

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Postzegels


Wij hebben ook vele postzegels van vele landen op voorraad, mogelijk kunnen wij U verder helpen. Dit doen wij aan de hand van manco-lijsten. Wij kijken het na en laten het de klant in overleg weten. Eventueel bezoek op afspraak.

De prijzen van de postzegels varieren, afhankelijk van de periode waaruit deze stammen, afgestemd op vraag en aanbod vanuit de markt. Voor de Eurolanden is er zowel postfris als gebruikt enorm veel vraag!!!

  • Nederland: Postfris 1940 t/m 2001: 20%, 25% van de cataloguswaarde.
  • Nederland: Postfris vanaf 2002: ligt deels hoger, frankeerperiode.
  • Nederland: Gebruikt: 1852-2001: 20%
  • Nederland: Gebruikt: Vanaf Europeriode 2001: 20% en hoger.

Uitzonderingen zijn schaarse series en/of losse zegels. De prijzen van Nederland zijn op uitzonderingen na over het algemeen een richtlijn voor vele landen.
Zoals gewoonlijk worden voor postzegels uit de klassieke periode, vóór 1940, maar vooral voor de Engelse, Franse, Duitse koloniën/gebieden duur betaald, nog steeds erg gewild. Engeland en Frankrijk blijven het altijd goed doen en nu zitten qua interesse vele Aziatische landen zoals Japan, China etc. in de lift.


Om maar te zwijgen over de sterke verhogingen van de frankeerwaarde, die zijn doorgevoerd door PostNL. Op 1 januari 2018 wordt de prijs wederom verhoogd naar € 0,83. Daarom is de vraag zo hoog voor de waarden 1 en 2.

Per 1 januari zal het tarief wederom stijgen, de frankeerwaarde wordt dan: €
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu